Opleidings­ziekenhuis

Het Elkerliek heeft opleiden en ontwikkelen hoog in het vaandel staan. We vinden het belangrijk dat studenten en artsen in opleiding zich bij ons kunnen ontwikkelen en we geven medewerkers ook graag de kans om te blijven groeien. Op deze pagina een aantal weetjes en initiatieven in the spotlight!

Erkend

Het Elkerliek is een erkend opleidingsziekenhuis. Zo zijn we erkend door RGS voor het aanbieden van medische vervolgopleidingen aan AIOS, door CZO voor verpleegkundige vervolgopleidingen, door RSV voor opleidingen voor verpleegkundig specialisten en door SBB voor mbo-opleidingen in de zorg.

Ziekenhuisroute

Voor studenten verpleegkunde

Voor studenten verpleegkunde van ROC ter Aa is het mogelijk om al vanaf het eerste jaar alle stages (op een na) bij het Elkerliek te lopen. Ook krijgen ze vanaf de eerste lesdag op school meer theorie over ziekenhuiszorg. Doordat deze studenten vanaf het eerste jaar en tijdens de hele opleiding meer theorie en praktijk over ziekenhuiszorg krijgen, zijn ze nog beter voorbereid op een toekomstige baan als ziekenhuisverpleegkundige. Misschien wel in het Elkerliek?

Scriptieprijs

Voor studenten verpleegkunde

Dat is leuk! Elk jaar worden studenten die afstuderen door het Verpleegkundig Staf Bestuur (VSB) uitgenodigd om hun scriptie te presenteren. Om trotse studenten een podium te bieden en om de vergaarde kennis te delen. De beste scripties worden beloond met een prijs.

CASE

Voor jonge medisch specialisten

Als je als jonge medisch specialist je loopbaan start in het ziekenhuis, krijg je ontzettend veel nieuwe informatie te verwerken. De medische kant van je vak, daar weet je alles van. Maar het niet-medische stuk, dat van belang is voor de dagelijkse praktijk, daar ben je minder van op de hoogte. Daarom biedt het Elkerliek CASE aan (Curriculum Aantredende Specialisten Elkerliek). Een uniek programma, van negen dagen verspreid over een jaar, waarin de niet-medisch-inhoudelijke kant van het ziekenhuis en de gezondheidszorg aan de orde komt. Denk aan ontwerpen als ziekenhuiseconomie, medische ethiek, samen beslissen en timemanagement.

Zorgcampus

Voor verpleegkundigen in opleiding

Binnen Zorgcampus de Peel werken het Elkerliek, GGZ Oost Brabant, ORO, Savant Zorg en de Zorgboog samen met ROC ter AA en Fontys om opleidingen nog beter aan laten sluiten bij de praktijk. De opleiding duurt twee tot tweeënhalf jaar waarbij je een dag in de week naar school gaat en drie tot vier dagen werkt. Zorgcampus de Peel is bedoeld om (toekomstige) zorgmedewerkers breed op te leiden en te laten zien hoe leuk en interessant het is om in de Peelregio te werken.

Bijscholingen

Voor alle medewerkers

Er zijn maandelijks trainingen brandveiligheid, reanimatiecursussen, er zijn carrousels voor vakbekwaamheidstrainingen, bijscholingen op gebied van oncologie, noem het maar op!

Ook biedt het Elkerliek passend bij de landelijke ontwikkelingen bijscholingen aan mbo- en hbo-verpleegkundigen in de nieuwe verpleegkundige rollen. Verder is het ook mogelijk om een verkorte opleiding van mbo- tot hbo-verpleegkundige te volgen. Lees het leuke verhaal van Elly Broens die dit traject volgt.

Mens&Liek

Voor alle medewerkers

Het Elkerliek vindt het belangrijk dat medewerkers lekker in hun vel zitten en prettig samenwerken met collega's. Daardoor heb je meer plezier in het werk en kunnen teams échte teamwork leveren. Dat is goed voor het ziekenhuis en voor de patiënten in het bijzonder. Daarom biedt het Elkerliek o.a. Mens&Liek bijeenkomsten voor teams en diverse individuele modules voor medewerkers. Mens&Liek is een programma voor het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap. Erg leuk en leerzaam!

E-learnings

Voor alle medewerkers

Voor alle medewerkers is er het leermanagementsysteem Leerlink. Daar kun je talloze gratis e-learnings volgen. Waar en wanneer het jou uitkomt! Denk aan zorg- en medische modules, zoals kwetsbare ouderen, ECG en pijn bij kanker. Daarnaast zijn er brede modules zoals Excel basis en geavanceerd én modules voor je persoonlijke ontwikkeling, zoals Beter brainstormen en Klantgericht telefoneren.