“Het is pittig, maar ik ben blij dat ik de uitdaging ben aangegaan!”

Elly Broens is gestart met mbo-hbo traject

"In 2020 krijg ik de speld door mijn dochter opgespeld. Zoals ik bij haar heb gedaan"

21 december 2017. De uiterste datum om te solliciteren is bijna verstreken. Na heel wat slapeloze nachten en gesprekken met manlief en kids, heb ik de knoop doorgehakt. Ik ga het proberen. Net voor kerst heb ik op de bank bij de tv mijn cv en begeleidende sollicitatiebrief verstuurd.

De wens is er al heel lang

Niet dat jullie denken; oh heeft ze dat zo ff gedaan op de bank tijdens de vierde editie van ‘home alone’. Nee, daar ging een heel proces aan vooraf, de cv en de brief stonden al een tijdje op ‘klaar voor verzenden’. De voorwaarden vanuit het Elkerliek waren super. De wens om de opleiding te gaan doen is er al heel lang. En ik wil voorbereid zijn op de toekomst. De toekomst zoals de beroepsvereniging heeft voorgesteld: met de regieverpleegkundige voorop en verpleegkundig leiderschap. Ik hoop in 2020 als een van de eersten in Nederland als nlfq 6 een diploma te ontvangen.

Ze denken dat ik het kan!

Eerst de sollicitatieronde afgerond met een pittig gesprek over canmedsrollen en verpleegkundig leiderschap. Poeh heftig, maar ik heb het gered. Nu door naar het assesment. Dikke faalangst, maar ik kan me goed voorbereiden. Boek erbij, testen maken op internet. En dan is het zover…op de ochtend van het assesment ben ik poepzenuwachtig. Alle scenario’s spelen door mijn hoofd: stel je voor ik haal het niet, wat kan ik verwachten, zal het moeilijk zijn, ben ik wel slim genoeg en als ik het niet haal, wat dan. Assesment afgerond en gesprek gehad met psycholoog en positief advies gekregen om te starten met de opleiding HBO V verkort. Heel blij! Ze denken dat ik het kan. Nu ik zelf nog.

23 maart: de eerste lesdag

Hoe langer de docent praat hoe meer ik denk ‘waar ben ik aan begonnen’. Aan het einde van de ochtend ga ik lichtelijk wanhopig naar huis met de eerste opdracht. Geen idee hoe ik moet beginnen en wat ik moet doen. De website is een grote hocus pocus digitale leeromgeving . Ik heb me tijdens de les suf geschreven met alle details waar ik welke informatie kan vinden.

Twee maanden later, 22 juni

Ik heb de eerste twee modules ingeleverd en heb ze dik gehaald. Ik ben bijna euforisch, ik heb keihard gewerkt met resultaat. Daarna begonnen met opbouw portfolio, skypegesprek gehad. Langzaam en heel voorzichtig krijg ik vertrouwen in mijn eigen kennis. Ik vind het moeilijk en het kost veel tijd, maar het is ook ontzettend leuk en ik krijg er heel veel energie van. Ik ben heel blij dat ik de uitdaging aan ben gegaan en dat ik de kans heb gekregen om te starten met de opleiding. Ik heb nu al veel geleerd over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Nog twee jaar bikkelen – zeker met ups en downs-, maar ik heb een stip op de horizon. In 2020 krijg ik van mijn dochter mijn speld opgeprikt, zoals ik bij haar gedaan heb.