CASE maakt ‘jonge klaren’ wegwijs in ziekenhuisland

Als je als jonge specialist je loopbaan start in een ziekenhuis, krijg je ontzettend veel nieuwe informatie te verwerken. De medische kant van je vak, daar weet je alles van. Maar het niet-medische stuk, dat van belang is voor de dagelijkse praktijk, daar weet je weinig van.

Uniek negendaags programma

Om die reden biedt het Elkerliek sinds 2002 aan alle ‘jonge klaren’ CASE aan; Curriculum Aantredende Specialisten Elkerliek. CASE is een uniek negendaags programma waarin de niet-medisch-inhoudelijke kant van het ziekenhuis en de gezondheidszorg - die van belang is voor de dagelijkse praktijk - aan de orde komt. Onderwerpen als ziekenhuiseconomie en zorgadministratie, juridische zaken, palliatieve zorg, medische ethiek, samen beslissen, transmurale zorg, onderhandelen en beïnvloeden, timemanagement en vergaderen, presenteren, nieuw in de maatschap of vakgroep, veranderingen in de zorg, functioneren medische staf en functioneren ondersteunende diensten, passeren de revue.

Intensief, maar zeker de moeite waard

Gynaecoloog Joost van de Ven: “CASE heeft me inzicht gegeven in zaken buiten het medisch-technische, zoals organisatie van zorg, financiën in de zorg, management en conflicthantering. Het contact met andere (nieuwe) medisch specialisten heb ik als zeer nuttig ervaren. Het is fijn om te horen hoe het anderen verloopt en waar zij tegenaan lopen in hun dagelijks werk. Het maakt ook de samenwerking op de werkvloer effectiever, omdat je elkaar goed leert kennen. Ik raad nieuwe collega’s zeker aan het CASE programma te volgen. Het is een negendaags programma, dat is best intensief, maar zeker de moeite waard. Enige ‘probleem’ is dat ik, door het volgen van het programma, weinig cursusdagen over had voor vak gerelateerde cursussen.”

Naast het vergroten van kennis en vaardigheden op niet-medisch gebied, is het een prettige manier voor jonge specialisten om elkaar te leren kennen. Het stimuleert de onderlinge samenhang tussen specialisten, zodat dwarsverbanden kunnen ontstaan. Arbeidssatisfactie vergroten en het werven en behouden van het intredende specialist is ook een doel van CASE. Het gehele programma is geaccrediteerd (GAIA) en wordt verzorgd door interne en externe sprekers en trainers. Op 4 oktober aanstaande start al weer de 14e jaargang. Ruim honderd jonge specialisten hebben al naar tevredenheid het programma doorlopen.